måndag 30 juni 2014

Valencia Puerto, som sinkade oss 1 dygn...


Äntligen var vi i Spanien och på väg mot Valencia Puerto...båthamnen men först så hade vi ungefär 55 mil kvar att åka och det var ju inget...äntligen är vi snart framme. Förväntningar och adrenalinet gjorde oss klarvakna.
 
Först skulle vi bara lasta av en släpkärra som hästlastbilen hade i ett stall i utkanten av Valencia.
 
Vi hade massor av tid och det skulle inte behövas någon stress om inte de som körde hästlastbilen hade svårt att hitta till stallet där en häst-släpkärran skulle ställa av.
 
Vi parkerade på en bensinstation där vi behövde tanka igen medan de andra åkte iväg med hästsläpet till stallet...vi undrade varför kommer de inte... klockan är snart 21:00 och vi skulle boarda in på båten 22:00...nu började vi bli nervösa...VI FÅR INTE MISSA BÅTEN!!!
 
21:20 kom de tillbaks och så sa vi nu måste vi skynda oss om vi ska hinna...jag hade kollat innan vart vi skulle svänga av till hamnen och berättade det för dem att köra av mot Valencia Puerto där det står en skylt efter vägen.
 
De åkte men helt plötsligt åkte de mot BARCELONA...nej nej skrek Marie och jag i bilen, vi började blinka igen till dem...men de fortsatte någon mil som de sedan förstod på vårt blinkande att något var fel... det vändes igen mot Valencia och nu hoppades vi att de skulle svänga av mot Valencia Puerto...men icke!!!
 
De fortsatte rakt fram mot Alicante istället i ilfart.
 
Vi försökte ringa dem men inget svar, blinkade igen och tutade men de bara fortsatte mot Alicante. 
 
 
Vi kunde inte svänga av och åka för vi hade inga biljetter utan det var de som hade bokningen och allt.
 
Nu var vi riktigt galet irriterad för nu fanns det ingen chans att hinna med båten som skulle gå 23:00 till Mallorca...men det viktigaste var att få stopp på dem så de kunde vända.
 
Äntligen kom det en vägtull där vi kunde köra bredvid dem och fråga vad fasen håller ni på med!!!
 
- Vi satte på GPS till Palma och den sa att vi skulle köra mot Alicante, fick vi till svar.
 
Men hur helsike kan man lita på en GPS när det är Valencia som vi ska åka från och som dessutom ligger 20 mil från Alicante.
 
Nu var klockan 22:30 och det fanns ingen chans att hinna...men de trodde ändå att vi skulle hinna och körde igen med ilfart mot Valencia som då hade 5 mil kvar dit.
 
Stackars hästarna!!! det här var inte bra.
 
När vi kom fram till hamnen så var klockan bra över 23:00 och båten hade gått så det var bara att vänta tills imorgon och fråga om det överhuvudtaget gick någon båt på en lördag.
 
Att sova i en hamn var inte så lyckat det heller...Marie som är hyperallergiskt mot mosciter ( mygg) var det som en svärm som bet henne och inte mig. Jag vet inte hur många bett hon fick men när jag vaknade på morgonen så blev jag mörkrädd...svullen i hela ansiktet som värsta botox i hela ansiktet.
 
 
 

 
 På morgonen klockan 06:00 så fick vi tag i en vakt i hamnen och hon berättade att båten skulle gå 23:00 och receptionen öppnade klockan 20:00 så det var bara för oss att åkta till ett stall där de hade släppt av ena hästkärran så hästarna fick sträcka på sig och komma ut.
 
Att åka till stallet var en hel procedur bara det... tror ni de hittade tillbaks dit?...NEJ...utan det blev en del åkande och in på värsta smala vägen som det knappt gick att åka på men till slut kom vi fram och hästarna kunde rulla sig och få må bra en stund innan vi skulle åka igen.
 
 
 
När vi kom fram så var det kaffe som gällde och toalett...en riktigt fint stall var det också och trevliga människor.  
 
 
Ordning och reda överallt.
 
Så det blev några timmar där innan vi skulle till båthamnen igen. 

 
 

 
När vi skulle åka till Valencia Puerto så höll de på att ta fel väg IGEN...mot Barcelona men som tur var svängde de igen vid rondellen och nu mot hamnen men icke!!! de svängde inte av utan fortsatte rakt fram igen mot ALICANTE!!!
 
GALET!!! så vi struntade i dem och svängde ner mot hamnen ändå.
 
Vi kom fram och hittade rätt på en gång och efter en stund kom de också så nu var vi samlade igen och skulle in och lösa biljetten.
 
Bara det gick inte smärtfritt utan de hade ingen biljett eller bokningsnummer på denna båt men det löste sig så vi fick göra om bokningen och betala till en ny biljett för vi ville inte missa någon båt igen. 

Nu ville vi till Mallorca!!!
 
 
 
Som tur var hade Marie med sig kortison salva som hon kunde smörja på sina alla bett men här ser ni lite grann, bilden visar inte helt rätt...svullnaden ser ännu värre i verkligheten.
 
 
Vi kom med båten och först ville de att hundarna skulle sitta i burar men det ville vi inte så vi smög oss inne i bilen och sov där hela resan som tog 8 timmar...vi ville vara lite utvilad när vi kom fram till Mallorca.
 
Väl framme så åkte vi i först för vi hade fått en träff med mäklarens man som skulle visa oss vägen till FINCA...huset.
 
Vi träffade honom på en mack i Inca och som vi sedan följde efter.
 
Men var är de nu då, sa jag till Marie...hästlastbilen såg ut att ha stannat vid vägkanten och stod stilla.
 
Något måste ha hänt!!!
 
 
 
 
 
Marie stannade och körde in mot vägen som är vägen till Finca som ligger 5 minuter därifrån.
 
Jag och mäklarens man som endast kunde tala spanska åkte med hans bil mot hästlastbilen för att se vad som hänt.
 
 
När vi kom fram fick jag en smärre chock...
 
 
Fortsättningen följer i veckan och ni kan inte tro vad som hänt...endast ca 5 minuter från huset och vi nästan är framme så händer detta!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar dag, kram AnneLi
class='post-footer'>