onsdag 18 juni 2014

Mot Tyskland om vi har tur...

 
Resan gick mot Danmark där vi skulle ta färjan över till Tyskland...det blåste som tusan och mörkt var det. Vägen blev bara smalare och smalare och bensinen var nästan slut. Vi blev så nervösa för här ville vi ju inte stanna och hästlastbilen som vi hade framför oss hela tiden syntes inte till.
 
Vad skulle vi göra om vi fick bensinstopp här och inte ens kommit över färjan till Tyskland!!!...vi tittade på varann med orolig blick och hoppades universum ville hjälpa oss...LER...:)
 
Vi såg en skylt och förstod att vi vara nära och hoppades det skulle finnas en bensinmack så vi kunde tanka så vi inte blev kvar i Danmark.
 
Det fanns en mack...jippiii, äntligen men hur sjutton kommer man till macken den var på fel sida och det fanns ingen väg att åka över.
 
Det gick naturligtvis inte att köra in så Marie fick låna en bensindunk och fylla på med 5 liter så vi kunde åka på färjan till Tyskland.  
 
Mil efter mil blev det efter Tysklandsfärjan och slutmålet idag skulle då bli Holland där vi skulle vara vid ett stall så hästarna kunde få vila och sova i en box.
 
Äntligen framme i Holland!
 
När jag skulle ut med Petter och Benny som var så ivriga mötte vi denna finingen Åsna som började skrika så både jag och hundarna blev jätteskraja.
 
 
 
 
Att rasta hundarna var en riktig procedur bara det.
 
Här ser man lite sliten ut...bott i en bil i snart 2 dagar men det går... 
 
 
 
Stallet i Holland var super fint och ordning överallt. Dit kommer transporterade hästar från världens alla hörn och får vila upp sig efter resan någon natt eller så.
 
 
 
 
Hundarna sov längst bak i bilen men när vi skulle göra något utan hundarna och de fick vara kvar så var Petter på bushumör och passade på att hoppa över och tog förarsidan istället...kanske nya chaffören :)
 
 
Tidigt på morgonen var det dags att åka igen och nu skulle vi inta Bryssel, Luxemburg, Belgien och sen Frankrike där vi skulle till ett annat stall för sovtime.
 
Bilen tankades och vi köpte Kaffelatte med lite frukost innan vi begav oss iväg.
 
 
 
 
Hästlastbilen hade vi framför oss hela tiden men backarna vara höga så bilen gick då bara 40 km uppför och det berodde nog en hel del på att vi var så överlastade.
 
 
Dag 3 kommer jag berätta mer om i nästa inlägg.
 
Kram till er, AnneLi
 
 

class='post-footer'>