torsdag 19 juni 2014

Mot Frankrike, Montpellier.


Resan dag 3 mot Frankrike och målet är att åka till Montpellier. Det blir ungefär 120 mil idag som ska köras så vi kommer nog inte fram förrän det är sent. 


Varje gång vi skulle tanka blev det rastning av hundar samt öppna upp till hästarna så de fick nytt vatten och lite hö att tugga på.

Benny och Petter gillade inte att vara fastbundna vid hästkärra där de fick sin mat...helst ville de springa runt och göra bus :)

 
Många timmars körning och sittande i bilen började kännas i rygg men som tur var hade vi fullt med gott snask med oss som jag servade Marie med medan hon körde. Lite onyttigheter tycker vi är helt OK...;)

När vi kom fram väldigt sent på natten så visste inte de gubbarna som körde hästlastbilen var det var så de stannade helt plötsligt i en rondell i Frankrikes lilla by som jag inte vet namnet på, vi låg efter dem och där stod vi i rondellen tills något starkt ljus bakom oss lyste upp...jag tittade upp och sa det kommer en stor långtradare bakom oss, slängde på med varningsljuset så han skulle uppmärksamma oss för att slippa bli påkörda bakifrån!...Vi TUTADE på gubbarna att köra...men de fattade som vanligt ingenting...KÖR!!! Skrek vi i bilen!!!

Vi hade ingen chans att köra om dem i rondellen för allt var så himla tight men till slut fattade de och körde vidare till en avtagsväg.
vi klarade men långtradar-chaffören var ursinnig.

De visste inte vart de skulle så där satt vi mitt i natten och trötta med nästan ingen bensin kvar igen...kanske 5 liter så en bensinmack är priotering nummer 1 så man inte får soppatorsk så här ute i vildmarken i Frankrike mitt i natten.

Verkar vara våran lott att känna pirret av lite oro i magen gällande bensinproblemet på de minst obekvämaste tidpunkterna.
 


Som tur var fick vi hjälp, det kom en man som visade oss vägen och så började vi köra och tänkte det är väl inte så långt, vi körde och körde genom smala gränder, ut i vischan ännu mer smala vägar och ingen bensinmack...nu började vi bli allvarligt oroliga igen!!! Här ville vi inte bli stannande, vi måste få bränsle till bilen och det NU!...men ingen bensinmack syntes utan vi körde in på den smalaste lilla väg och in genom några grindar, det påminde mig om en västernfilm, en ranch...Var vi framme nu???

Yes, det var vi och ingen soppatorsk. Kolsvart var det ute och stället som vi kom hette Les Escurie De Beaulieu...en västernranch och de söta paret som drev stället pratade bara franska och lite spanska...som tur var kunde jag lite spanska och kunde förstå och göra mig förstådd någotsådär.De blev inte så jätte glada över att vi också skulle sova där för de visste bara att hästarna skulle få vila sig över natten för hon hade 3 stycken pitbull som vaktade området på natten och var lösa och skulle vi sova i bilen med två andra hundar kanske de skulle bli galna... usch tänkte vi hur ska vi göra nu mitt i ödemarken mitt i natten.

Kissi-nödiga var vi och hundarna behövde rasta också så vi bestämde att göra det snabbt och sen sova i bilen en bit  från stallet och hoppas att inte hundarna anfaller bilen.
 

 Natten blev lugn faktiskt och inte blev vi anfallna heller :)

På morgonen kom hon körande i ilfart i en jeep med sina hundar i för att ge mat till sina hästar i hagen sen kom hon tillbaks och berättade att hon hade ställt in hundarna i huset så vi kunde komma ut.

Tack igen!...tandborsten åkte fram som inte hade använts på 3 dagar och det kändes helt underbart. samma kläder har vi på oss sen vi åkte så det var ren lyx med tandborstningen...:) 


Att leva i en bil i många dagar ger verkligen en ny syn på livet och de små tingen blir så stora och värdefulla.


Hästarna tyckte det var spännande att komma till westernstallet med dess öppenhet och se de andra hästarna som var där också.
Nyfikna och mysiga men snart är det slut på friden nu var det dags igen att lasta hästarna i hästlastbilen och köra till Spanien. Målet idag är Valencia för där skulle färjan gå klockan 23:00 och vi måste boarda in senast 22:00 ikväll.När vi satte oss i bilen såg vi vi har ingen bensin kanske 1 -2 liter kvar så en mack NU är ett MÅSTE!!!

Samma väg tillbaks som i natt...smalt och trångt men nu på dagen såg vi hur rart det var med de små gränderna, husen...


En mack hittades till slut och där klarade vi oss med näppe, så nu är vi laddade mot Valencia, idag är det fredag så imorgon om allt går bra är vi i Mallorca klockan 08:00 och det taggades oss massor för nu hade vi ungefär 80 mil körning.


Hejdå Frankrike...
4:de dagen mot Spanien och här närmar vi oss gränsen och det märks ju mer söder ut vi kommer så minskar den vackra gröna grönskan och det blir torrare och torrare.

Fortsättning följer nästa inlägg och ni kan då inte tro vad som händer, helt galet måste vi säga...rent sagt GALET...

Häng på nästa inlägg om ni vill.KRAM  från oss,
AnneLi & Marie
class='post-footer'>